HABERLER

Diyetisyen Sayesinde 3,5 Ayda 30 Kilo Verdi

Siirt'te Diyetisyen eşliğinde 3,5 ayda 30 kilo vererek 170,5 kilodan 140,3 kiloya düşen Serkan Cevher Mazı, "Şimdi aynada gördüğüm yeni kendime alışmaya çalışıyorum" dedi.

İlimizde yaşayan Serkan Mazı, aşırı kiloları sosyal yaşamını olumsuz etkilediği ve hareket etmekte zorlandığı için önce kendi yöntemleriyle kilo vermeyi denedi. Ancak verdiği kiloları fazlasıyla geri alan Mazı, tartıda 170,5 kilo olduğunu öğrenince zayıflamak için profesyonel destek almaya karar verdi.

Obezitenin bir hastalık olarak tedavi edilmesi gerektiği düşüncesiyle yola çıkan Serkan Mazı, Özel Hayat Hastanesi’ne başvurdu.

Siirt Özel Hayat Hastanesi Diyetisyenlerinden Nadide Ucuz uyguladığı beslenme programı sayesinde 3,5 ayda 30 kilo 300 gram veren Serkan Cevher Mazı eski sağlığına kavuştu.

KİLOLARI YÜZÜNDEN SAĞLIĞI BOZULDU

Serkan Cevher Mazı, "Aşırı şişmanlığın sağlığımı nasıl olumsuz etkilediğini, önüme gelen test sonuçlarında gördüm. İnsülin direnci seviyem çok yüksekti. Karaciğerimde de ciddi yağlanma vardı" dedi. Daha önce kendi kendine uyguladığı diyetle sadece ekmek yemediğini ve bu şekilde verdiği 20 kiloyu daha sonra 30 kilo olarak geri aldığını anlatan Mazı, "Diyetisyen tarafından verilen program sayesinde daha önce ne kadar yanlış beslendiğimi anladım. Oysa Nadide Hanım örneğin ekmeği her öğünde tüketmemi istedi. Ekmeğin diyete yardımcı bir gıda olduğunu söyledi. Daha az ama besin değeri yüksek gıdalarla gerçekten doyarak kilo vermeye başladım. Sonunda da 30 kilo vermeyi başardım. İnsülin direncim ve karaciğerimdeki yağlanma normal seviyeye indi" diye konuştu.

YENİ GÖRÜNTÜSÜNE ALIŞMAYA ÇALIŞIYOR

 Yeterli miktarda su tüketiminin önemini anladığına da vurgu yapan Serkan Cevher Mazı, "Beslenme programı öncesinde yeterli miktarda su içtiğimi düşünüyordum. Ancak sonra bu miktarın vücudumun ihtiyacı olan suyu karşılamadığını öğrendim. Bu sayede metabolizmamın yavaş çalışmasına neden olan alışkanlıklarımı değiştirdim. Günlük 1 saatlik yürüyüşler artık hayatımın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Şimdi aynada gördüğüm yeni kendime alışmaya çalışıyorum. Sağlıklı yaşamanın ne anlama geldiğini artık biliyorum" dedi. Serkan Cevher Mazı 3,5 ayda verdiği 30 kilonun 20’sinin yağdan gittiğini belirten Diyetisyen Nadide Ucuz ise "Kilo verdikçe enerjisinin artması, daha dinç, neşeli olduğunu fark etmesi onu daha da motive etti" dedi.

Diyetisyen Nadide Ucuz, Beslenme ve Diyet Ünitemizde kişiye özgü olarak; Sağlıklı Zayıflama Programı, Diyabette Beslenme, Kalp-damar Hastalıklarında Beslenme, Böbrek Hastalıklarında Beslenme, Kanserde Beslenme, Hipertansiyon Hastalarına Özel Beslenme Programları, Aşırı zayıflıktan şikayetçi kişiler için kilo alma programları, Büyüme ve gelişme dönemindeki çocuklara özel beslenme programları, Gebelik veya emzirme sürecindeki annelere özel beslenme programları planlanmaktadır.

Beslenme danışmanlığı almak isteyenlerin veya hastaların önce vücut yağ, kas, su oranı ve mevcut yağın vücuttaki dağılımı tespit edilir, daha sonra, yaş, boy, cinsiyet, fiziksel aktivite ve kan bulguları doğrultusunda 'kişiye özel bir beslenme tedavisi' planlanarak ve düzenli olarak takibinin yapıldığını söyledi.