HABERLER

Özel Siirt Hayat Hastanesinde İlk Kez Yapılan Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

Sağ böbreğinde bulunan taşlar yüzünden böbreği çalışmayan 26 yaşındaki Z.A adlı bayan hasta, Özel Siirt Hayat Hastanesinde ilk defa yapılan Laparoskopik Nefrektomi ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Çoğunlukla Üniversite hastaneleri ve araştırma hastaneleri düzeyinde yapılabilen Laparoskopik Nefrektomi ameliyatı, Özel Siirt Hayat Hastanesinde Üroloji Doktorları Ekrem Bilek ve Emrullah Durmuş tarafından ilk kez gerçekleştirildi.

Siirt’te yaşayan 26 yaşındaki Z.A isimli hasta, Sağ böbreğinde bulunan taşlar yüzünden şiddetli ağrı şikayeti ile Özel Siirt Hayat Hastanesi’ne başvurdu.

Burada yapılan tetkikler sonucunda hastaya sağ taşlı,Afonksiyone (ÇÜRÜK) böbrek tanısı konularak ameliyata alındı.

26 yaşındaki hastanın eski sağlığına kavuşması için Üroloji Doktorları Ekrem Bilek ve Emrullah Durmuş tarafından Özel Siirt Hayat Hastanesinde ilk defa gerçekleştirilen laparoskopik nefrektomi ameliyatı ile 26 yaşındaki hastayı eski sağlığına kavuşturduklarını belirten Üroloji Doktorları Ekrem Bilek ve Emrullah Durmuş, laparoskopik Nefrektomi ameliyatının cogunlukla üniversite hastaneleri ve araştırma hastaneleri düzeyinde yapılabildiğini ifade ettiler.

Üroloji Doktorları Ekrem Bilek ve Emrullah Durmuş yaptıkları başarılı operasyonla hastayı eski sağlığına kavuşturduklarını belirterek, “Hastamız daha önce taş nedeni ile 1 kez açık ameliyat olmuştu.yapilan tetkikler neticesinde sağ böbreğinin taşlarla dolu olup çalışmadığını tespit ettik. Büyük bir ameliyat olması ve böbreğin çevre dokusuyla beraber tamamen çıkarılması gerekiyordu. Bunu, biz kapalı yöntemle yaptık. Bu tür operasyonları, açık yöntemle yapıyorduk.

İlk defa olarak, laparoskopik (kapalı) yöntemle yapılıyor olması bölgemize ve hastanemize ayrıcalık katmakta. Hastanemiz adına bir ilk diyebiliriz. Kapalı yöntem, dünyada en revaçta ve tercih edilen bir yöntem. Gerek teknik beceri, gerekse de mekanik imkanlar dahilinde her yerde yapılamamakta. Bizim il bazında yapmamız büyük bir ilerleme. Normalde bu ameliyatlar, büyük merkezlerde, üniversitelerde, araştırma hastanelerinde yapılabiliyor.

Bizim gibi ilde kolay kolay yapılmayan ameliyatlardı. Biz burada gerek bölge halkımıza gerekse de insanımıza faydalı, daha iyi ve kaliteli hizmet vermek adına kapalı cerrahi yöntemlerini ilerletmeye çalışıyoruz. İnşallah daha ileri ve daha güncel ameliyatları yapmaya çalışacağız” dedi.

Üroloji Doktoru Emrullah Durmuş, Özel Siirt Hayat Hastanesinde ilk defa yapılan operasyonla hastayı eski sağlığına kavuşturduklarını belirterek, şunları söyledi: “Hasta, sağ böbreği taşlı,Afonksiyone böbrek tanısı şikayetiyle geldi. Yapılan tetkiklerinde sağ böbreğinin çürüdüğünü saptadık. Operasyona karar verdik. Operasyonu da açık ve halk arasında kapalı denilen laparoskopik yöntemle yapma imkanı bulunuyordu.

Biz de Ekrem Bey’le birlikte laparaskopik nefrektomi yöntemine karar verdik. Operasyon da başarılı bir şekilde geçti. Bu operasyon, hastanemizde ilk olduğu için önemli. Halkımızı bu konuda bilgilendirmek istedik.”dedi.

Üroloji Doktoru Emrullah Durmuş, ameliyat sonrası ağrının daha az olması ve hastanede kalış süresinin daha kısa olması ve hastayı ameliyattan sonraki 3’ncü günde sorunsuz bir şekilde taburcu ettiklerini söyledi.

Birçok hastaneye gittiklerini fakat derdine derman bulamadığını belirten Z.A, Böbreğim çürümüştü. Ne oturabiliyordum ne kalkabiliyordum. Adımını atamıyordum. Şuanda çok iyiyim. Kendi başıma hareket edebildiğini belirterek, başarılı operasyonla sağlığına kavuştuğunu belirterek, Üroloji Doktorları Ekrem Bilek ve Emrullah Durmuş’a teşekkür etti.